Свет

НЕШТО ВЕЛИКО СЕ СПРЕМА: Вагнер се враћа у Украјину! Добили су најтежи задатак

Војници групе Вагнер саопштили су да се враћају на фронт. Ова порука се појавила у недељу на једном од званичних Телеграм канала групе.

Према незваничним подацима, јуришници су већ на фронту и чак обављају борбене задатке на једном од тренутно најтежих делова фронта – у Авдејевки.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У свом саопштењу, вагнеровци су рекли да регрутују борце и разјаснили ко ће моћи да се врати на дужност а коме ће бити забрањен повратак.

Војници Вагнер вратиће се у зону борбених дејстава у Украјини. Истовремено, они су појаснили да ће „Вагнер” сада бити званична јединица Руске гарде, уз једно упозорење: цела структура групе, оперативне процедуре и команданти ће остати исти, преноси „Информер“.

Званични представници јединице су такође јавили да је позив за запослене из резервног састава, као и пријем нових, почео и да још траје. Уговор је закључен са свим категоријама: „Пројекат К“, „Кишобран“, странци.

Штавише, након потписивања уговора и одобрења за позицију првог дана, сви борци ће морати да прођу обавезну једномесечну обуку, без обзира на заслуге и достигнућа борца.

Важно је напоменути да запослени који су прешли у структуре Министарства одбране, као и добровољачки одреди у оквиру војног ресора, неће моћи да уђу у нову јединицу.

Такође су известили да ће нова база бити изграђена на територији фронта. Али задаци јуришних авиона у Белорусији и Африци остају исти.

О повратку вагнероваца су почели да причају пре неколико месеци. Међутим, званичних информација о овом питању није било и све вести су биле на нивоу гласина.

Ипак, руски војни стручњаци напомињу да ће њихова јединица, по повратку у зону Северног војног округа, бити распоређена на највећим жариштима. Истовремено се претпостављало да ће они извршавати задатке у Авдејевки.

А сада бројни Телеграм канали извештавају да вагнеровци јуришају на највећи украјински војни округ Оружаних снага Украјине. Барем језгро бораца чине они исти легендарни јуришници.

Извор: Ало