Свет

ОВО ЈЕ КРАЈ! Израел ће збрисати Газу са лица земље, ево и кад

Фото: Х принтскрин

Израел планира напад на Газу авионским бомбама ЈДАМ, што ће довести до потпуног уништења града у недељу или понедељак, изјавио је амерички новинар Симур Херш у колумни на платформи Субстацк, позивајући се на изворе.

– Садашњи план подразумева да ће се напад ЈДАМ, ако буде одобрен, догодити већ у недељу или понедељак. Рачуна се на ефикасност принудног изгнанства из града Газе и с југа, с хитном копненом инвазијом која ће уследити – написао је Херш.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он тврди да Израел покушава да убеди Катар да се придружи Египту у финансирању изградње града за више од милион избеглица које се очекују на граници.

ЈДАМ паметне авионске бомбе већ неколико месеци користе Оружане снаге Украјине против руских снага.

Да је украјинско ратно ваздухопловство повећало борбену моћ, ефикасност и безбедност дејстава, потврдио је генерал Џејмс Хекер, командант Ратног ваздухопловства САД у Европе, као и НАТО савезничке ваздушне команде, који је рекао да Украјина примила и успешно користи ЈДАМ-ЕР.

ЈДАМ комплет је обично причвршћен за бомбу опште намене тешку од 220 до 900 килограма и претвара ту ‘глупу’ гравитациону бомбу у прецизне, паметне, пројектиле вођене ГПС системом.

У зависности од висине и брзине летелице из које је испаљена, ЈДАМ бомба може да пређе око 26 километара пре него што експлодира. Са правом врстом опреме, украјински авиони потенцијално могу носити више ЈДАМ-ова у једној мисији, баш као што то раде амерички и НАТО ратни авиони.

Извор: Информер

Ознаке