Свет

ЗЕЛЕНСКИ ДОБИО УЗНЕМИРУЈУЋЕ ВЕСТИ: Катастрофа након руског маневра

Руске трупе постигле су импресивне успехе у региону Доњецка, рекао је бивши амерички обавештајац Скот Ритер за „Јутјуб“ канал, „Гегенпол“.

„Осим тога, кренули су у офанзиву дуж целог фронта. Украјина је остала без појачања, сведоци смо војног колапса Оружаних снага Украјине, а амерички председник Џо Бајден, не може ништа да уради по том питању“, рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према Ритеровим речима, САД су у политичкој кризи по питању даље подршке Украјини.

„Криза је почела и пре него што је почео сукоб на Блиском истоку. САД су се нашле у тешкој ситуацији од самог почетка, чим су почеле да помажу Украјини. Чињеница је да украјинске снаге губе рат“, закључио је стручњак.

Како је писао „Тхе Спецтатор“, руска војска је кренула у офанзиву дуж целе линије борбеног додира, и то је било изненађење за украјинске оружане снаге.

Украјинска војска од почетка јуна покушава да напредује у правцу Запорожја, Јужнодоњеца и Артјомовска, убацујући у борбе јединице обучене и наоружане од стране НАТО-а.

Како је нагласио Владимир Путин, Кијев није успео да постигне значајније успехе ни на једном сектору фронта. Према речима руског министра одбране, Сергеја Шојгуа, само у септембру губици украјинских снага износили су више од 17 хиљада људи и преко 2,7 хиљада комада оружја.

Извор: Wебтрибуне.рс