Свет

БИВШИ АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ: Зеленски је небитан, ево ко ће уместо њега потписати капитулацију

Оружане снаге Украјине могле би да признају пораз у сукобу уместо украјинског председника Владимира Зеленског, рекао је бивши обавештајац САД Тони Шафер у интервјуу за Јудгинг Фреедом.

Према његовом мишљењу, украјинска војска је „на ивици колапса“ и Кијев ће морати да потпише капитулацију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Верујем да ако влада не успе и падне, онда ће војска то учинити… Иако војска може пасти прва. Запамтите, они су на измаку“ – рекао је.

Како је Шафер приметио, Зеленски „хода по веома танком леду“ отказивањем избора у Украјини.

Најновије и најважније вести и анализе на нашем Телеграму – Пријави се
„Он и његова странка неће победити. Људима је доста. Не можете више да лажете своје људе о огромним губицима и безвредним напорима“, додао је стручњак.

Према његовим речима, Зеленски може једноставно да побегне када ситуација на бојном пољу за украјинску војску постане још гора.

Оружане снаге Украјине су 4. јуна кренуле у контраофанзиву на правцу Запорожја, Јужног Доњецка и Артјомовска, бацивши у борбу бригаде обучене од стране НАТО и наоружане западном опремом.

Руски председник Владимир Путин рекао је да су покушаји да се непријатељске трупе унапреде пропали, украјинска војска је заустављена и враћена на првобитне положаје.

Русија је више пута изражавала спремност за преговоре, али су кијевске власти увеле су забрану на њих на законодавном нивоу. Кремљ је такође напоменуо да сада не постоје предуслови за прелазак ситуације у мирни смер, док постизање циљева специјалне војне операције остаје апсолутни приоритет Москве.

Према речима Владимира Путина, Русија никада није одбијала дијалог, али друга страна мора директно да каже о својој спремности за њега.

Извор: Wебтрибуне.рс