Свет

БИВШИ ОФИЦИР ЦИА: Британцима мали комичар више није од користи, ово је нови владар Украјине

Фото: Х принтскрин

Британске обавештајне службе изабрале су главнокомандујућег украјинских снага, Валерија Залужног, као замену за садашњег председника Украјине, Владимира Зеленског, изјавио је бивши официр ЦИА Лари Џонсон, у интервјуу за „Јутјуб“ канал „Диалогуе wоркс“.

„Британски обавештајци схватају да мали комичар Зеленски више није од користи, и да им је потребан неко попут Залужног да одигра значајнију улогу“, тврди стручњак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, страним обавештајним службама је дозвољено да нађу замену за украјинског лидера, пошто се сукоб са Русијом за њих показао неуспешним, а Зеленски одбија да улази у било какве преговоре са Москвом. Надају се да Залужни може да постане одговарајућа замена, и да ће у будућности правити компромисе са руским руководством.

„Дају до знања Зеленском да је његово време истекло“, тврди Џонсон.

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине, Валериј Залужни, назвао је тренутну ситуацију на фронту пат-позицијом за Кијев. У чланку за часопис „Тхе Ецономист“ написао је, да украјинска војска највероватније неће остварити „дубок и леп продор“ на фронту.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков, је са своје стране приметио, да што пре кијевске власти схвате да нема шансе да постигну успех на бојном пољу, то ће се пре отворити неки изгледи за решавање ситуације.

Раније је телевизијски канал Ен-Би-Си, позивајући се на званичнике, известио, да САД и Европа разговарају са Кијевом о могућности преговора са Русијом, и о томе, шта ће она морати да жртвује зарад мира.

Како преноси Ен-Би-Си, амерички и европски званичници су забринути што је сукоб, по њиховом мишљењу, доспео у ћорсокак. Они такође нису сигурни у своју способност да пруже даљу помоћ Кијеву.

Извор: Wебтрибуне.рс