Свет

ЦЕО СВЕТ БРУЈИ О ОВОЈ АКЦИЈИ: Украјинци на несвакидашњи начин ликвидирали три агента руске ФСБ?

Три агента руске службе безбедности ФСБ преминула су у Украјини након што су појели храну у коју је сипан арсеник и отров за пацове.

Четврти безбедњак је хоспитализован након што је такође прогутао отровану храну у граду Мелитопољу, у делу Запорожја под руском контролом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Смртоносно масовно тровање догодило се крајем прошле недеље, када је група службеника ФСБ стационираних у Мелитопољу наредила да им се храна и алкохолна пића доставе из једног локалног ресторана.

Убрзо након што су агенти појели оброк, сва четворица су хитно пребачена у болницу, где су тројица умрла, а четврти је смештен на одељењу интензивне неге.

Касније је наводно утврђено да је у храну сипана смртоносна доза арсеника и отрова за пацове.

Сумња се да иза напада на руске безбедњаке стоје украјински диверзанти, пише Њујорк пост.

Претресом ресторана у којем су жртве наручиле храну нису пронађени трагови отрова, али је достављач који је донео храну на адресу агената ФСБ „нестао без трага“.

Иван Федоров, градоначелник Мелитопоља у егзилу, потврдио је инцидент са тровањем и приписао га припадницима покрета отпора у интервјуу за украјински телевизијски програм.

– Непријатељ се не уништава само експлозијама и ракетним ударима, већ и од стране припадника покрета отпора. Пре неки дан је елиминисана још једна група непријатеља, и то тровањем. Непријатељски Телеграм канали чак пишу о томе: наручили су храну у кафићу и након што су је појели, сви су се отровали, а неки од њих су умрли. Ово је ефикасан отпор који се и даље пружа у Мелитопољу чак и под окупацијом – каже Федоров.

Случај убиства такође садржи „мистериозне детаље“, пише Њујорк Пост, позивајући се на непотврђене извештаје са Телеграм група.

Наводно, само неколико дана пре последњег оброка два агента ФСБ отворила су истрагу о тајном сахрањивању морнара руске Црноморске флоте у Мелитопољу.

Прошле недеље је објављено да је у гробу откривеном на мелитопољском гробљу пронађена унакажена тела 17 морнара, који су без помпе и тихо сахрањени у септембру.

Извор: Srbija Danas