Издвајамо Русија

БРАЋО СРБИ, 1999. НИСМО МОГЛИ, АЛИ РУСИ ЋЕ САДА БРАНИТИ КИМ: Руски депутат тврди да Путин неће продати Србију као

Представник комитета Државне Думе за одбрану Виктор Заварзин, говорећи у Скупштини Србије на тему Косова и Метохије, подсетио је на НАТО агресију 1999. и преговоре са САД. Косово ћемо, поручио је он, бранити, али чекамо ваше одобрење

Ми на свим пољима не одобравамо независно Косово. Резолуција 1244 – постоји. Само се мобилишите, а ми ћемо вас подржати, поручио је Заварзин. 

Говорио сам да ће удари да буду по цивилним објектима – рекао је руски парламентарац, истакавши да је после почетка агресије видео само бомбардовање цивилних објеката, путничког воза, фабрика, као и аеродрома Слатина у Приштини.

Напоменуо је и како су Срби дочекали руске војнике.

Русија, која у том моменту није била много јака, урадила је све што је могла – додао је он.

Одговорно тврдим, каже он, да је то била агресија.

Доћи ће време и НАТО ће за то да одговара. Поготово, што није било одобрења УН чиме је нарушено међународно право. Отуда касније и револуије у боји и тако даље – изјавио је Заварзин.

Он је истакао и да Москва никада није подржала независност Косова.

Знам Тачија и знам шта је он радио. КФОР је заузео једнострану проалбанску позицију. Трговина оружјем, наркотицима – свега је тога било, зашто је НАТО затворио очи –  напоменуо је он.

Говорећи о потенцијалној европској интеграцији Србије, Заварзин је саветовао “бити веома опрезним” у односима са ЕУ и НАТО.

Косово ћемо бранити, али чекамо ваше одобрење. Ми на свим пољима не одобравамо независно Косово. Резолуција 1244 постоји – рекао је Заварзин, опрезно коментаришући разне покушаје Београда да реши питање Косова.

– Сами се мобилишите, а ми ћемо вас подржати – рекао је депутат Државне Думе.

Такође је рекао, сећајући се деведесетих година, да Срби треба да се поносе својим војницима тог времена.

 

Извор: Восток.рс