Свет

ДА ЛИ ЋЕ ОНИ СРУШИТИ АЛ-АКСУ И ОТВОРИТИ ВРАТА АНТИХРИСТУ? Све смо ближи најгорем сценарију

Фото: Јутјб

Конфликт на Блиском истоку се развија по најгорем сценарију. Индискриминаторни напади израелских снага на цивилну инфраструктуру у Гази и убијање палестинских цивила, приморавају арапски свет да одговори у складу са тим.

Јеменски Хути и руководство либанског „Хезболаха“ прете ударом на израелска нуклеарна постројења. Да ли је Блиски исток на ивици самоуништења?

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хути и Хезболах прете да ће отворити Пандорину кутију

Дан раније, јеменски Хути су објавили на својим друштвеним мрежама фотографију израелског центра за нуклеарна истраживања у Димони. Фотографију су потписали врло јасном поруком: „Нећемо оклевати“.

Упозорење из Тел Авивског покрета „Ансар Алах“ треба схватити озбиљно, посебно имајући у виду да су побуњеници три пута напали јеврејску државу балистичким пројектилима домаће производње и муницијом.

„Оружане снаге су лансирале велику серију балистичких и крстарећих пројектила, као и велики број беспилотних летелица на различите непријатељске циљеве на окупираним територијама“, рекао је у интервјуу за ТВ канал „Ал Масирах Сариа“, Јахја ал Хути, портпарол оружаних снага Хути-а.

Израелски стратешки објекат је раније постао предмет велике пажње противника Тел Авива. На пример, у пролеће је слично саопштење издала либанска група „Хезболах“, у којој је такође запретила да ће напасти град ракетама.

Отприлике пола сата пре него што је пријављен „безбедносни инцидент “ од 11. октобра, јеврејске државне власти најавиле су упад у ваздушни простор непознатих ваздушних објеката из Либана, али су касније демантовали ову информацију.

Пакао на Блиском истоку

Ако ситуација на фронтовима палестинско-израелског сукоба почне да измиче контроли, а у рат се придруже и друге земље у региону, Тел Авив може закључити, да је употреба оружја за масовно уништење дозвољена.

Један од најгорих сценарија претпоставља, да ће израелске снаге почети да губе од комбинованих снага арапских држава, и да ће се тада у небо дићи носачи тактичких бојевих глава – ловци Ф-15И и Ф-16И са најновијим модификацијама ракета „Габријел“. Њихов домет лета је најмање 35 километара.

У служби јеврејске државе су и двостепене балистичке ракете на чврсто гориво „Јерицхо-3“ са масом носивости од 750 кг у конвенционалној верзији. Маса нуклеарне бојеве главе може бити 350 кг, а у овој верзији муниција се може бацити на 11.500 километара, што ће бити довољно за елиминисање армија и стратешких циљева незадовољних суседа.

Сам сценарио може укључивати превентивне ударе на главни град Исламске Републике Иран, либански Бејрут, сиријски Дамаск и јеменски град Дамара, где се налази један од побуњеничких штабова.

Међутим, такве акције очигледно неће остати без одговора. Исти Тел Авив је у пролеће изјавио да Корпус гарде Исламске револуције има резерве обогаћеног уранијума довољне за производњу пет нуклеарних бомби. Ако су информације тачне, ИРГЦ их очигледно користи.

Доставно возило би могло да буде нова хиперсонична ракета, коју је представио шеф иранског ваздухопловства Амир Хаџизаде у лето 2023. године. Према његовим речима, пројектил је способан да погоди на удаљености од 1.400 километара и „практично је нерањив за противваздушну одбрану непријатеља“. Шансе за међусобно уништење су приближно једнаке, те стога неће бити победника као резултат међусобних удара.

Магла рата и смак света

Наравно, са арсеналом од чак 90 бојевих глава, као и са озбиљним противваздушно-ракетним одбрамбеним системом, шансе Израела за опстанак су веће него код његових суседа. Ако Тел Авив удари први и удари масовно, судбина околних земаља биће под знаком питања.

Коначна победа над Арапима ће довести до озбиљних последица- цео свет ће се наоружавати против Јевреја, што нас још једном враћа на пророчанства о Судњем дану.

О нестанку јеврејске државе говориле су истакнуте политичке личности 20. века – покојни лидер Либерално-демократске партије Владимир Жириновски, бивши амерички државни секретар Хенри Кисинџер, и духовни вођа Ирана ајатолах Али Хамнеи.

Међутим, Тел Авив неће имати шта да изгуби, тако да је сасвим могуће очекивати да ће Јерусалим, свети град Јеврејима, хришћанима и муслиманима, бити очишћен од свих манифестација ислама, укључујући и трећу најважнију џамију Ал-Акса.

Извор: Wебтрибуне.рс