Свет

ФСБ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Ухваћен је

Руска Федерална служба безбедности (ФСБ) привела је украјинског безбедносног агента који се наводно спремао да изврши терористички напад на високо рангираног припадника руске војске и против њега је поднета кривична пријава, саопштила је прес служба ФСБ.

У саопштењу се наводи да је ФСБ сузбила противзаконито деловање украјинског држављанина, рођеног 1995. године, који је, како се тврди, био умешан у припрему диверзантско-терористичког акта у Вороњежу против високог војног припадника руских оружаних снага, пренео је Тас.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истиче се да је ухапшени признао да је сарађивао са украјинским специјалним службама и планирао терористички акт по њиховим упутствима. ФСБ наводи да су ухапшеног у септембру 2022. године у украјинској области Харков регрутовали запослени украјински обавештајци, да је прошао обавештајну и саботажну обуку и да је након тога послат у Русију.

Истражитељи су од притвореника одузели експлозивну направу и фалсификовани руски пасош са којим је требало да напусти земљу након извршења злочина, саопштио је ФСБ. Наводи се да је ухапшени „у склопу завере био маскиран у достављача хране“.

Извор: Тас/Танјуг