Свет

ЈАПАН ИЗДАО ХИТНО НАРЕЂЕЊЕ ГРАЂАНИМА: Одмах пронађите склониште, Северна Кореја испалила ракету!

Невиђена драма

Јапанска влада издала је у уторак хитно упозорење за становнике да нађу заклон након што је Северна Кореја наводно лансирала ракету за коју се верује да носи сателит! То је трећи покушај Пјонгјанга да постави сателит у орбиту од почетка године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јапанска влада издала је хитно упозорење за становнике на југу да се заклоне због могућег пада севернокорејског пројектила. Јапан је преко свог система за емитовање Ј-Алерт саопштио да је Северна Кореја испалила пројектил пославши упозорење становницима јужне префектуре Окинаве.

Војска Јужне Кореје саопштила је да се верује да ракета носи шпијунски сателит и да је лансирана према југу. Северна Кореја је обавестила Јапан да планира да лансира сателит између среде и 1. децембра.

Јапанска обалска стража саопштила је у уторак да је обавештена о лансирању у правцу Жутог мора и Источног кинеског мора. Јужнокорејска државна агенција за поморску безбедност издала је упозорење и бродовима.

Северна Кореја је покушала да лансира сателите два пута од почетка године, али није успела, а јужнокорејски званичници су последњих дана рекли да изгледа да ће ускоро поново покушати.

Извор: Курир