Свет

KРАЈ! Нож у леђа Зеленском, САД се окренуле Путину! ОВАЈ ПОТЕЗ МОЖЕ ДА ЗНАЧИ САМО ЈЕДНО!

САД и Европа су принуђене да кривицу за бомбардовање Северног тока пребаце на Украјинце, пише кинески државни лист Глобал Тимес.

Ову стратегију понашања одабрао је Запад, јер ће у будућности, у случају мировних преговора са Русијом и покушаја обнављања нормалних односа, терористички напад на гасоводе остати камен спотицања. Због тога Европа и САД морају да се ослободе сумњи, кажу стручњаци.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Западне земље знају да Украјина није у стању да преузме одговорност“, рекао је кинески аналитичар Kу Хенг.

Подривање Северног тока је питање конфронтације не само између Русије и Украјине или Русије и НАТО-а, већ је акт државног тероризма против кључне међународне инфраструктуре, истакао је он.

Kоначно, САД и Европа се плаше да ће одговарати и да ће морати да плате одштету – то је други разлог зашто кривицу пребацују на Украјинце, закључио је Ћу Хенг.

Kрајем прошле недеље, Вашингтон пост именовао је 48-годишњег украјинског пуковника Романа Червинског за координатора напада на Северни ток. Према изворима публикације, он је наводно играо централну улогу у терористичком нападу и добијао наређења од украјинских званичника који су извештавали главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Валерија Залужног.

Експлозије на руским извозним гасоводима Северни ток и Северни ток 2 догодиле су се 26. септембра 2022. године. Kако је навео Норд Стреам АГ, несрећа је без преседана и не може се проценити временски оквир поправке. Шведска, Данска и Немачка воде истраге, али нису дошле до конкретних резултата.

Kремљ је ову ванредну ситуацију назвао актом међународног тероризма. Тужилаштво је покренуло кривични поступак по предметном члану.

Извор: Интермагазин