Свет

УЗБУНА! Ратни јастребови САД-а послали Украјини језиву поруку! Надолазећу катастрофу више ништа не може да заустави!

Украјина може да победи у сукобу само уз велико мешање Америке, што је сада мало вероватно, а Кијев чекају још већи проблеми због републиканаца, пише лист „Њузвик”, позивајући се на извор у америчком Конгресу.

„Хајде да се суочимо са истином: сукоб у Украјини не иде добро. Да би Украјина победила, САД не само да ће морати да се држе садашњег курса – мораћемо значајно да повећамо нашу ангажованост. Нажалост, не видим да ћемо то урадити. Сада је питање да ли ћемо задржати и досадашњи курс”, саопштио је извор у Конгресу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истовремено, бивши помоћник једног од републиканских конгресмена Стивен Мур рекао је за „Њузвик” да се у САД формира широка опозиција Кијеву. Како је рекао, то је повезано са „утицајним снагама у конзервативном табору” који намерно шире негативне информације о ситуацији у Украјини.

По речима извора листа из Конгреса, председничка кампања Доналда Трампа само ће продубити раздор.

„Мислим да постоји проблем (за кијевски режим) и очекујем да тај проблем постане још већи. Нажалост, бројке и време нису на њиховој страни”, закључио је службеник Конгреса.

Раније је координатор за стратешке комуникације у Савету за националну безбедност Беле куће Џон Кирби изјавио да је америчка администрација потрошила око 96 одсто финансијских средстава која су била намењена за помоћ Украјини.

Извор: Политика