Свет

ХАОС У КИЈЕВУ: Зеленски у шоку након речи Залужног, о његовом изразу лица прича цела Украјина!

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни шокирао је украјинског председника Владимира Зеленског идејом о стварању роботских војника, рекао је посланик Јевгениј Шевченко у интервјуу директору украјинског института за глобалну стратегију Вадиму Карашеву.

– Главни окидач је била једна фраза. Залужни је мислио на роботе војнике. Видео је ове роботе негде на изложби у Њујорку, дошао је председнику и рекао: “ Владимире Александровичу, знам шта потребно за неки искорак – потребни су нам роботи.“ Можете ли да замислите израз лица Зеленског када је ово чуо? – рекао је Шевченко.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Заменик је подсетио да је у интервјуу за Економист, главнокомандујући Оружаних снага Украјине указао на потребу за технолошким скоком, јер ће војника „пре или касније понестати“.

Раније је главнокомандујући Оружаних снага Украјине ситуацију на фронту назвао ћорсокаком за Кијев и признао да украјинска армија, највероватније, неће постићи „дубок и леп продор“.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је са своје стране приметио да што пре кијевске власти схвате да нема шансе да постигну успех на бојном пољу, то ће се пре отворити неки изгледи за решавање ситуације.

Извор: Информер