Србија

Умрла ЈОШ ЈЕДНА БЕБА због малих богиња! Епидемија прети целој Србији

Pixabay.com

Страх међу родитељима влада и у Београду и другим градовима Србије, где панично доводе малишане да приме ММР

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Родитељи су у паници јер, иако децу могу да вакцинишу у било ком узрасту (до 14 година је бесплатно), имунитет се стиче тек годину дана касније, односно после примања друге дозе ММР вакцине против заушки, рубеола и малих богиња.

ПРИВЕДЕН МУШКАРАЦ СА ТЕЛЕФОНОМ УБИЈЕНЕ ПЕВАЧИЦЕ: Полицији дошао у руке апарат који је Јелена КРИШОМ КОРИСТИЛА!

Епидемија на Косову

На територији Косова и званично је проглашена епидемија морбила, где број оболелих прелази 150, а у Приштини и у Косовској Митровици лекарске ординације пуне су деце која чекају вакцину.

– Добили смо информацију да је пре два дана још једна беба умрла од последица морбила у Приштини, то је други случај. С обзиром на то да је проглашена епидемија на Косову, сви који нису вакцинисани – биће. Направили смо спискове родитеља који треба да вакцинишу децу и позивамо их редом – каже др Вуко Антонијевић, заменик директора Завода за заштиту здравља у Косовској Митровици.

У српским енклавама на Космету званично је потврђено седам случајева оболелих. Мале богиње су са Косова и Метохије стигле и у Крагујевац, где је јуче потврђен један оболели. Ово је иначе други случај преношења морбила са Косова откако је проглашена епидемија.

Због вакцине замало у затвор

Суботичанка Маја Милодановић кажњена је јер је одбила имунизацију трогодишњег сина. Новчана казна преиначена је у 20 дана робије. Пре затворске казне, она је, према одлуци Прекршајног суда, морала да плати 20.000 динара јер није вакцинисала дете. Полиција је три пута долазила да је хапси, али је недавно успела да се договори са судом и да казну плати на неколико рата.

Страх међу родитељима влада и у Београду и другим градовима Србије, где панично доводе малишане да приме ММР.

– Разумљиво је да су родитељи у страху, али морају да схвате да се потпуни имунитет на богиње добија тек после ревакцинације, за шта мора да прође годину дана. Она деца која сад приме ММР, а имају до три године, ревакцину примају пред школу. Ипак, деца која су старија од годину дана, а нису примила вакцину, морају да је приме сад ако немају здравствене сметње. Она ће добити другу дозу тек после годину дана и тада ће бити потпуно заштићена – објашњава др Радмила Косић, педијатар.

ИНСАЈДЕР ОТКРИО ЗАПАЊУЈУЋЕ ДОКУМЕНТЕ: Руска војска је толико моћна, да би за 36 сати ПРЕГАЗИЛА НАТО!

Извесно ширење

Она наглашава да је ширење епидемије Србијом извесно јер је немогуће сад на брзину развити имунизацију.

– У последњих 10 дана, уместо 35, имамо 45 одсто вакцинисаних, а да бисмо били заштићени од епидемије, требало би да их буде 90 одсто. Из домова здравља позивају родитеље који нису вакцинисали децу, а оне који одбију да приме ММР, а немају здравствене сметње, пријављујемо инспекцији – наглашава др Косић.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Telegraf.rs / Srpski telegraf