Русија

Свет у шоку! НОВИ ЗАОКРЕТ РУСИЈЕ ОД КОЈЕГ ЈЕ ЗАПАД ЗАНЕМЕО: Народ Украјине ће матирати власт – ПУТИНОВА РЕЖИЈА!

Нови предлог закона о регулисању миграционих правила за странце који долазе у Русију, а који Москва планира да усвоји, изазвао је велико узнемирење у украјинским медијима.

Новинари украјинског портала „Страна“ анализирали су документ и објаснили какву опасност представља за обичне Украјинце који у Русију долазе на хонорарне послове.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Аналитичари портала „Страна“ пре свега су скренули пажњу на одређене изводе из нацрта закона који је објавило Министарство унутрашњих послова Русије.

Дакле, на основу документа, у блиској будућности у држави ће ступити на снагу нова строжа правила која уређују боравак странаца у Русији.

Тако ће радни мигранти, који посећују земљу, морати да се придржавају посебних правила и добиће нова документа која потврђују њихов легални боравак на територији Русије.

Русија је појачала контролу над радним мигрантима увођењем посебног јединственог документа за странце, који ће садржати детаљне информације о становнику друге државе.

Такође, странци ће морати да се региструју, као и да дају своје отиске прстију и направе посебну фотографију која ће бити у бази података.

Новинари су скренули пажњу на чињеницу да је Москва одлучила да постави „отворено питање“ Украјинцима који долазе на посао у Русију.

Дакле, нови закон се односи и на држављане Украјине, што им знатно отежава улазак у земљу и дуго задржавање у њој да би радили.

Међутим, Украјинци су добили прилику да реше овај проблем добијањем руског држављанства по поједностављеној процедури. Дакле, документ се не односи на Украјинце који желе да постану руски држављани.

Овај приступ је, према мишљењу украјинских новинара, део лукаве руске спољнополитичке стратегије усмерене на обнављање геополитичког утицаја на постсовјетском простору.

Украјински аналитичари процењују да ће минимум неколико милиона Украјинаца узети руско држављанство што ће садашњу украјинску власт довести у мат позицију, јер ће сви ти Украјинци са руским држављанством гласати за сасвим другу политичку оријентацију од оне коју сада форсира Запад.

 

 

Извор: Webtribune.rs