Русија Свет

Руси шокирали свет! АВГАНИСТАНСКИ СЦЕНАРИО ЧЕКА И УКРАЈИНУ, АКО КРЕНЕ НА ДОНБАС! Ево шта следи!

Фото: Јутјуб

Политиколог Сергеј Марков, на примеру развоја догађаја у Авганистану, говорио је о ризицима који прете Украјини.

Брзи успех милитаната талибанског терористичког покрета забрањеног у Русији, који су након повлачења Американаца успели да заузму Авганистан без много напора и потешкоћа, покренули су озбиљна питања о борбеној способности војске ове земље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Као резултат тога, показало се да су стотине милијарди америчких долара уложених у обуку афганистанских оружаних снага, као и њихово оружје и опрема били бескорисни.

Истовремено, сва материјална имовина завршила је у рукама милитаната, који су тиме учврстили своје позиције у држави. Као резултат тога, ово је коначно показало потпуни неуспех афганистанских активности Американаца.

Такав авганистански сценарио за развој догађаја није остао без дужне пажње политиколога Сергеја Маркова.

Дакле, на свом телеграм каналу користећи овај пример, стручњак је испричао о страшном сну у Кијеву, у којем су Оружане снаге Украјине осуђене да понове такав „авганистански сценарио“.

Политиколог је приметио да је успех противника Кабула такође у великој мери последица спремности већине војника владиних снага да пређу на страну непријатеља, који су одлучили да радикално ослободе државу остатака утицаја проамеричких снага.

„Авганистанска војска, добро обучена и добро опремљена од стране Американаца, углавном је прешла на страну америчких непријатеља.

Исто ће својевремено учинити и украјинска војска ”, резимирао је Марков ситуацију која има све шансе да се понови у Донбасу, који сада јако плаши Кијев.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs