Русија

ИЗЈАВА РУСКОГ ЛИДЕРА ШОКИРАЛА СВЕТ! Путин објаснио: „Шта, ти ниси Рус?“

Москва — Путин прокоментарисао свој чланак о Украјини рекавши да тројно јјединство руског, украјинског и белоруског народа најбоље дефинише фраза: „А ти ниси Рус?“

Дан након што је објављен чланак председника Русије Владимира Путина о Украјини, он јде опширно коментарисао смисао и циљ писања материјала, пренео је Спутњик. Путин је навео да је са белоруским председником Александром Лукашенком разговарао о овој теми.

„Он ми је рекао да када играмо хокеј и један се наљути на другог, нешто каже, партнер погреши, али да у души вичемо: ‘Ма шта ти је, зар ниси схватио? Шта, ти ниси Рус?'“, изјавио је шеф Русије за телевизију „Русија 24“. Према његовим речима, „то се јавља по аутоматизму, из душе, из срца“. „Тројединство нигде није нестало, нити ће нестати, ма колико се неко трудио“, истакао је руски лидер. Подсетимо, руски председник Владимир Путин објавио је у понедељак чланак „О историјском јединству Руса и Украјинаца“, у којем је говорио о Украјини, о односима Москве и Кијева, о Донбасу, али и о пореклу руског и украјинског народа, односно да су и Руси и Украјинци један народ, једна целина, као и да то није плод коњунктуре, већ да је то његово лично убеђење.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com