Свет

МАСК СЕ ОБРАТИО ЗЕЛЕНСКОМ: Његова порука шокирала украјинског председника

Фото: Јутјуб

Амерички милијардер Илон Маск позвао је украјинског председника Володимира Зеленског да започне преговоре са руским лидером Владимиром Путином.

Маск је говорећи на подкасту научника и блогера Лекса Фридмана саветовао Зеленском да престане да шаље украјинску омладину на фронт.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Фридман је питао Илона Маска за мишљење о томе да ли Зеленски треба да започне мировне преговоре са Владимиром Путином.

– Да. Саветујем му да не шаље цвет украјинске омладине да гине у рововима. Нема потребе да то чини без обзира на то да ли ће водити дијалог са Путином или не – одговорио је Маск.

Власник Тесле је упозорио да су се ситуација на фронту и однос снага развили на такав начин да би наставак офанзиве довео до масовних жртава и да ће погрешити ко год да крене у офанзиву.

– Историја неће бити љубазна према њима – рекао је Маск као упозорење Кијеву да не изазову више смртних случајева.

Маск је раније, подсетимо, изнео своје виђење мировног плана према коме Кијев треба да призна Крим као део Русије док би четири украјинске територије, које су великом већином гласале за придруживање Русији на референдумима прошле јесени, требало да понове гласање под надзором УН.

Милијардер је недавно рекао и да мисли да би војни сукоби на Блиском истоку и у Украјини могли да прерасту у трећи светски рат и сугерисао да америчка војна моћ није оно што је некада била у поређењу са другим глобалним силама.

Извор: Курир.рс/РИА