Свет

ОВО ЋЕ ИХ ДОТУЋИ: Путин спрема велико изненађење за Украјину

Са наступом великих хладноћа, опрема НАТО-а у Оружаним снагама Украјине ће постати неупотребљива и доћи ће време за активно деловање руске војске, навикнуте на ниске температуре.

Ово је на каналу странке Праведна Русија изјавио војни аналитичар, бивши пуковник руских специјалних снага Анатолиј Матвијчук.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Зима ће имати снажан утицај на наше трупе. Али имамо једну предност – преживели смо претходну зиму, опрема је тестирана, знамо како да је користимо зими, које су њене предности и мане. Западна опрема која је допремљена у Украјину престала је да ради прошле зиме а гранате су престале да лете. Зато што се мазиво смрзло, а системи нису били прилагођени за велике хладноће – рекао је Матвијчук.

Он сматра да ће руске снаге ове зиме искористити супериорност у опреми и наоружању,

– Од Другог светског рата, чим је минус пет или испод, прелазимо на такозвану арктичку опцију, која никада није практикована на Западу. А да би се сва ова опрема, попут тенкова„Абрамс“, припремила за зиму, биће потребно да се изведу читаве оперативне операције. Али Оружане снаге Украјине немају времена за ово. Дакле, зима ће постати активан период за наше оружане снаге да заузму територије и дођу до одређених граница – закључио је пуковник.

Извор: Информер