Свет

ПОЉАНСКИ ЗАЛЕДИО КИЈЕВ: САД ће оставити Украјину на цедилу – ово се дешава

Сједињене Државе намеравају да одустану од пружања помоћи Украјини, пошто ће кијевски режим ускоро пасти, а стратешки ризици за Вашингтон расту, изјавио је први заменик сталног представника Руске Федерације при УН Дмитриј Пољански.

„Овај режим је, као што сви видимо, пред колапсом, а Сједињене Државе ће Украјину бацити под аутобус, као што се већ десило са њиховим другим вазалима. Као резултат тога, Сједињене Државе су суочене не само са моралним банкротом, већ и са повећаним стратешким ризицима”, написао је он на својој страници на друштвеној мрежи Икс (бивши Твитер).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„ Америка се показала целом свету као непринципијелни поборник марионетског, националистичког и неонацистичког русофобичног режима, који је спреман да жртвује свог последњег човека као топовско месо за геополитичке интересе друге земље”, рекао је Пољански.

Блумберг објавио да Украјина неће добити нову помоћ од Америке до средине децембра, можда чак ни до следеће године, преноси Спутњик.

Како Блумберг истиче, широка подршка режиму у Кијеву већ „пуца по шавовима” јер је контраофанзива украјинских оружаних снага зашла у ћорсокак.

Извор: Политика