Свет

РУСИ ОТКРИЛИ ПРЕВАРУ ВЕКА У УКРАЈИНИ, ХОЋЕ ДА ПРЕВАРЕ ПУТИНА: Нешто опасно се крије иза овог

Украјинску публику постепено припремају за идеју о потреби замрзавања сукоба са Русијом како би удахнула и пренаоружала војску. Истовремено, Кијев ће и даље молити западну помоћ у опреми и муницији, пошто оно што је већ пребачено није довољно за пораз руске војске, изјавио је руски колумниста Јуриј Подољака у емисији Крим 24.

– Они желе неку врсту привременог мира. Сетимо се шта су лидери Немачке и Француске говорили о „Минску 1” и „Минску 2” – да смо преварили Русе, а сада то можемо отворено да видимо. Сада покушавају да убеде руководство Украјине да пристане на мир, на условни „Минск 3“, да би касније, окупивши своје снаге, пренаоружавајући украјинску војску, могли да ударе када им то буде згодно. То сада покушавају да ураде.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је нагласио да различити фактори у Украјини припремају украјинско становништво за такав сценарио.

– Морамо запамтити да су пре тога припремали Украјинце за победу. Сада треба да грациозно искоче из ове информационе буке и укуцавају нове информације у главе обичних Украјинаца, да касније, када то прихвате, не сруше врховну власт – ​​рекао је он.

Подољака тврди да информациону припрему води бивши саветник украјинског председника Володимира Зеленског, Алексеј Арестович, који је наводно уклоњен из круга Зеленског јер је рекао истину о ракети ПВО која је погодила вишеспратницу у Дњепропетровску.

Истовремено, главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни покушава да убеди западну јавност да је Украјини потребно више помоћи, више наоружања, јер са оним што су дали Русија не може да се победи.

– Он покушава да осигура да се, на пример, војна помоћ, која је сада очигледно смањена због сукоба у Палестини, врати у разумне количине. Најновије испоруке су буквално смешне, два одвојена сандука, како сада кажу, за 125 милиона долара, углавном муниције и опреме за електронско ратовање. И још 300 милиона муниције у другом правцу – ово је 10 пута мање него што је пребачено пре контраофанзиве. Пре или касније, када понестане техничких средстава, неће бити довољни ни они несрећници који се сада грабе на улицама украјинских градова. То је оно што Залужни сада покушава да пренесе западној јавности – објаснио је блогер.

Он је додао да се унутар украјинске информационе куполе ништа не мења.

– Он о томе не говори у етеру украјинског Првог канала. За унутрашњу потрошњу имају другачије информације, да је у Русији све лоше, да су уништили 300 хиљада руских војника, треба да дају још мало притиска, и добију рат. Овај наратив се не мења унутар њихове информационе куполе. Чак су и западни политичари који гледају украјинске канале изненађени колико је реалност искривљена. Али ту се још ништа суштински не мења – закључио је Подољак.

Извор: Информер