Свет

АМЕРИКАНЦИ ИХ ОХЛАДИЛИ: Готови су?

Присталице Украјине треба да „преиспитају своју визију победе“, јер се сукоб очигледно неће завршити у њихову корист, пише Вашингтон пост.

Украјина је данас у лошијој ситуацији него у новембру прошле године, али не треба се надати помоћи савезника: они не иду у директан рат са Русијом и да ризикују нуклеарни удар само да би помогли Кијеву.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уместо да се и даље нада немогућем, Вашингтон пост позива Украјинце да „пређу са снова о победи на припрему за живот у ћорсокаку“. Упркос свим својим речима, Сједињене Државе неће подржати Украјину на штету њених интереса: оне немају жељу за директним ратом са Русијом.

Према писању листа, „победа Русије у Украјини била би ужасан ударац америчким интересима, али не толико страшна да би Вашингтон ризиковао нуклеарни рат“.

Стога, уместо да наставе да се слепо ослањају на своје савезнике и њихову помоћ, Украјинци би требало да преиспитају своје циљеве и могућности: исмејавање и снисходљивост скептицима више неће функционисати — проблем није у њима, већ у стратегији, пише Вашингтон пост.

Извор: Новости