Свет

СВЕТ НА НОГАМА! РУСИ ТРАЖЕ ПРЕКИД ВАТРЕ: Лавров упутио хитан позив

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров разговарао је телефоном са министром цивилних послова Палестинске националне администрације Хусеином ел Шејхом и том приликом је истакао да је неопходан прекид ватре и евакуација Руса из Појаса Газе.

„Током разговора главна пажња је била посвећена развоју ситуације у зони палестинско-израелског сукоба, конкретно великој оружаној конфронтацији у Појасу Газе која је у току. Сергеј Лавров је истакао да је неопходно да што пре дође до прекида ватре како би се спречиле даље жртве међу цивилним становништвом, повећале испоруке хуманитарне помоћи у Појас и како би се одмах извршила евакуација руских држављана из енклаве“, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поред тога, Лавров је потврдио да подржава праведно решење палестинског проблема на основу међународно-правног оквира који предвиђа стварање независне Палетине у границама из 1967. године са престоницом у Источном Јерусалиму.

Раније је портпаролка руског представништва при Палестинској националној администрацији Алија Зарипова саопштила да се на руском списку за евакуацију из Појаса Газе налази више од 900 људи, од којих је преко 500 Руса.

Извор: Ало