Свет

ПОЗНАТА МАРКА ЧИПСА СЕ ПОВЛАЧИ ИЗ ПРОДАЈЕ: Након смрти младића, још две девојчице завршиле у болници

Foto-Pixabay.com

Према писању портала за потрошаче Савезне канцеларије за заштиту потрошача и безбедност хране у Немачкој, у производу “Хот Цхип Цхалленге” пронађени су врло флуктуирајући, а понекад и екстремно високи нивои капсаицина у чипсу, материје из љутих папричица. Конзумација истих може довести до здравствених тегоба попут иритације коже и слузнице, мучнине и повраћања или проблема са дисањем.

Повлаче се производи с роком трајања 13. јула 2024, 28. јула 2024, 8. децембра 2024, 10. децембра 2024, 31. децембра 2024. и 5. јануара 2025. у немачким савезним земљама Хессен, Баден-Wüрттемберг,Баварска, Фалачко-Порајње, Северна Рајна-Вестфалија, Доња Саска, Бремен, Сцхлесwиг-Холстеин, Берлин, Саска, Саска-Анхалт и Тирингија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Чипс се повлачи након што су тинејџери завршили у болници

Драстична мера у Немачкој је покренута кад су две тинејџерке завршиле у болници након што су конзумирале чипс током ТикТок изазова. У САД-у је 14-огодишњак преминуо после конзумације истог чипса.

На ТикТоку и Инстаграму бројна деца и млади укључују се у овај “тест храбрости” у којем једу чипс “Хот Цхип Цхалленге”, пише Феникс Магазин.

Чипс се продаје у кутији која личи на ковчег. Када га једете, пишу неки немачки медији, морате да носите гумене рукавице како бисте се заштитили.

У неким случајевима деца и млади су завршили у болници због конзумације овог чипса.

Две тинејџерке из баварског Гармисцх-Партенкирцхена јеле су јако зачињен чипс, имале су проблема с дисањем, па су хоспитализоване. Девојке су учествовале у такозваном “Хот Цхип Цхалленге”, у којем учесници једу чипс. Према произвођачу, реч је о најљућем чипсу на свету.

Две тинејџерке јеле су јако зачињен чипс, имале су проблема с дисањем, па су хоспитализоване
Изазов у овом “испиту храбрости” је појести изузетно зачињен тортиља чипс. После не смете ништа да пијете што је дуже могуће како бисте доказали да можете издржати љутину. Изазов се обично снима и затим видео запис поставља на Интернет.

Међутим, свако ко жели да купи изузетно љути чипс мора да има најмање 18 година.

Савезни институт за процену ризика (БфР) упозорио је на ове тестове храбрости већ у септембру.

– У неким случајевима конзумација је већ довела до хитних медицинских позива“, писало је раније у саопштењу БфР-а у вези с “Хот Цхип Цхалленгеом”.

Због овог изазова је недавно преминуо 14-огодишњак у САД-у након чега је произвођач затражио од трговаца широм САД-а да престану да продају њихов производ.

Извор: Фениx магазин