Свет

Русија спрема суперудар какав свет није видео

Украјина је добила толико жељене америчке борбене авионе Ф-16, али радост ће бити кратког века, преноси Телеграм канал Рибар, познат по објави информација са украјинског ратишта.

Ноћас су два камиона стигла из Пољске у Украјину. Камиони садрже два ловца Ф-16. Растављени су. Оружане снаге Украјине имају укупно пет таквих авиона, преноси „Рибар“. Објаву преносимо у целости:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Међутим, ево шта се појављује. Сама чињеница испоруке ловаца Ф-16 у Украјину не изазива никакво запрепашћење – о испорукама се прича дуго, очекивали су се у Украјини и сада су стигли. Овде је нешто друго занимљивије.

Њихова појава сада индиректно указује на све веће проблеме украјинског ратног ваздухопловства у обезбеђивању ваздушног простора. Непријатељске авијације је све мање и не могу да је попуне. Да Оружане снаге Украјине не би остале потпуно без авиона почеле су испоруке Ф-16.

Суштина је да ће након склапања Ф-16 полетети и, највероватније, „ловити““ наше МиГ-31 и А-50. Да ли ће ово у великој мери помоћи Украјини? Не баш, да будем искрен.

Колико ће трајати Ф-16?

Амерички ловци Ф-16, без обзира на то колико су унапређени, и даље су технологија. Обична техника која није нимало нерањива.

А сада неке бројке руског министра одбране Сергеја Шојгуа:

Током прошлог месеца уништено је више од 1.400 непријатељских оружја за ваздушни напад, укључујући 37 авиона и 6 тактичких пројектила АТАЦМС које су произвеле Сједињене Државе.

‘Желео бих да напоменем да је тих 37 авиона безмало дупло више од броја Ф-16 који ће бити испоручени Украјини. Ово значи да ће нашим ПВО системима за уништавање свих тих Ф-16 бити потребно само 20 дана рада’, истакао је Шојгу.

Какав ће бити одговор Русије

Скоро је окршај са америчким ловцима Ф-16. Русија спрема суперудар’, овако износе информације страни медији када се расправља о снабдевању Украјине америчким ловцима.

Пишу да Русија ствара ескадрилу асова како би могла да нанесе суперударе. Открива се чак и име о– „Олуја”. Ова елитна авијациона јединица припадаће Ваздушно-космичким снагама Русије“, пише Рибар.

Извор: Информер