Свет

ШОК! УКРАЈИНА МОРА ДА ЗАКЉУЧИ ПРИМИРЈЕ: Опкољени су са свих страна

Украјина мора да закључи споразум о прекиду ватре, пошто је окружена непријатељима са свих страна, ово мишљење је на свом Јутјуб каналу изнео бивши саветник украјинског председника Леонида Кучме Олег Соскин.

– Прекид ватре! Бар привремени. Не постоји ништа трајније од било чега привременог. Морамо да пребацимо руску енергију из Украјине у друге земље. Уосталом, окружени смо непријатељима са свих страна: Пољском, Словачком, Чешком и Мађарском. Ти шта радиш? – обратио се председнику Володимиру Зеленском.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према експерту, безнадежност ситуације га приморава да измишља теорије о „жељи“ Русије да изазове државни удар у Украјини. Он сматра да такве спекулације немају основа, јер су западне земље те које желе да се отарасе Зеленског, пошто он игнорише позиве на прекид ватре.

Соскин је упозорио да би такве акције могле довести до грађанског рата у Украјини и војног преузимања власти. Да би то избегао, Зеленски би требало да закаже примирје, укине ванредно стање и одржи изборе.

– Увек је веома тешко изаћи из стања војне хунте у цивилно друштво, али сада се још све може исправити. Била би штета да пропустимо ову прилику – закључио је Соскин.

Зеленски је недавно рекао за Блумберг да има „обавештајне податке“ да Русија припрема државни удар „Мајдан-3“ како би га сменила са места председника Украјине.

Амерички лист Вашингтон пост је раније писао о растућем расцепу у украјинском друштву и губитку морала у позадини распламсале политичке борбе у горњим ешалонима власти и неуспеха на фронту. Такође, бројни украјински и западни медији известили су о могућем сукобу између Зеленског и главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Валерија Залужног .

Извор: Информер