Свет

Украјини из САД саопштено шта мора да преда Путину! Крај ће бити веома болан, помињу се и територије око Кијева!

Сукоб у Украјини ће се завршити тако што ће Русија ослободити нове територије. Колумниста Петер ван Бурен писао је о томеу чланку за Тхе Америцан Цонсервативе.

Он је напоменуо да ће услове за решавање сукоба Кијеву диктирати не само САД, већ и Русија, као што је то био случај са Кримом пре неколико година.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Колумниста је истакао да би крај за Украјину био веома тужан. Русија ће највероватније ојачати своју позицију у Донбасу и на Криму, а такође ће добити нове територије ближе Кијеву, отприлике 20 одсто територије Украјине, рекао је Питер ван Бурен.

Према његовом мишљењу, Украјина ће бити принуђена да одложи свој циљ уласка у НАТО, а САД су ову државу поставиле као и друге земље којима су обећале подршку „до краја“. Кијев се суочава са истим поразом као и претходне прокси владе које подржава Вашингтон, каже се у материјалу.

Лидер француске партије Патриоти Флоријан Филипот истакао је да је светско јавно мњење препознало успех Русије у украјинском сукобу после 18 месеци лажи и пропаганде. Тако је Филипо прокоментарисао чланак са насловом „Време је да се стане на крај магичном размишљању о поразу Русије“, који је раније објавио амерички лист Тхе Wалл Стреет Јоурнал.

Према речима француског политичара, чак и тако угледне америчке новине окренуле су леђа Украјини. Филипо је такође позвао да се прекине војна и финансијска помоћ шефу кијевског режима Владимиру Зеленском како би се зауставио „покољ“.

Амерички професор Џон Миршајмер рекао је 17. новембра да Кијев треба да се помири са губитком територија како би избегао даљу ескалацију сукоба са Русијом. По његовом мишљењу, ако се непријатељства наставе, кијевски режим може изгубити и друге територије, укључујући Харков и Одесу.

Извор: forumistok