Свет

УЗБУНА У ВОЈСЦИ УКРАЈИНЕ: Не можемо да их спречимо

Војни дописници „Телеграм“ канала „Руско пролеће“, јављају да украјински милитанти не могу да обуздају навалу руских трупа на Авдејевку.

Украјинска војска, која се налази у насељеном месту, готово је у потпуности опкољена руским снагама, а ватрени чвор се сваким даном све чвршће стеже.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Руси нису заустављени и имају тактичке успехе. Сада можемо само да говоримо о покушајима да се они одложе, а не да се зауставе. Чак и за ово су изгледи непознати. Јер однос снага и средстава, као и оперативна ситуација, још не дозвољавају да кажемо било шта позитивно“, наводи се у поруци, позивајући се на један од украјинских извора.

Познато је, да су руске трупе у области Авдејевке заузеле неколико доминантних позиција одједном, одакле артиљеријским нападима пуцају на непријатељске локације.

Најжешће борбе се сада воде за рејоне летовалишта Јагода и Нива, као и за рударска окна, где су украјински милитанти за себе направили утврђене положаје.

Према руској војсци, сада се користи тактика употребе тешке артиљерије, захваљујући којој се непријатељски положаји „спаљују“.

Извор: Wебтрибуне.рс