Свет

ЗЕЛЕНСКИ У ОПАСНОСТИ: Овај човек је озбиљна претња председнику Украјине

Фото: Фејсбук принтскрин

Шеф украјинске обавештајне службе Кирил Буданов представља реалну претњу Владимиру Зеленском, могао би да предводи заверу генерала против председника како би склопили мир са Русијом, рекао је бивши помоћник заменика министра одбране Стивен Брајан на свом блогу о оружју и стратегији.

„Ако постоји реална претња за Зеленског, она долази од Буданова и било каквог савеза између њега и украјинских генерала“, написао је експерт.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Брајан сматра Главну обавештајну управу украјинског Министарства одбране и СБУ важним елементима сваке промене власти у Украјини.

Према експерту, завереници могу да натерају Зеленског да уђе у мировне преговоре са Русијом или да га замени другим председником.

„Садашњи тренд води до најгорег за Зеленског и за Украјину. Војници на бојном пољу то већ знају“, закључио је Брајан.

Претходно је председник Украјине ушао у спор у одсуству са главнокомандујућим Оружаних снага Украјине Валеријем Залужним. Залужни је рекао да је украјинска војска дошла у ћорсокак – „највероватније неће бити дубоког и лепог продора“.

Зеленски је изразио неслагање са ставом врховног команданта, напомињући да „ово није ћорсокак“. Заменик шефа кабинета председника Украјине Игор Жовква је заузврат рекао да Залужни није требало да говори западним медијима о стању ствари на фронту.

Извор: Wебтрибуне.рс