Свет

ЗЕЛЕНСКИ У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ: Ускоро почиње побуна украјинске војске а то није оно најгоре

Скандал који се недавно догодио између украјинског председника Владимира Зеленског и главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Валерија Залужног довешће до побуне украјинске војске и одбијања даље борбе, рекао је новинар Гарланд Никсон на свом Јутјуб каналу.

„Када је убијен Залужнијев помоћник, видели смо да је почела жестока борба унутар кијевског режима. Шта ће мислити украјинске оружане снаге? Они се боре против Руса на првој линији фронта, а у Кијеву у ово време тамо је још жешћа борба“, приметио је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Никсон је нагласио, да у таквој ситуацији украјинска војска не би имала разлога да настави борбу на линији фронта. Све ово ће, према мишљењу стручњака, довести до колапса у Украјини.

Раније је, Валериј Залужни, у интервјуу за „Економист“ рекао, да су украјинске оружане снаге зашле у ћорсокак, и да „највероватније неће бити дубоког продора“. Он је признао, да није успео да демонстрира импресиван темпо напредовања трупа, који је Запад очекивао од њега према уџбеницима НАТО-а.

Касније је Владимир Зеленски изразио неслагање са речима главнокомандујућег украјинских снага.

Помоћник главнокомандујућег украјинских трупа, Генадиј Частјаков, преминуо је у својој кући 6. новембра увече, на свој рођендан.

Према речима начелника МУП-а Украјине, Игора Клименка, међу поклонима које је добио, била је и кутија војних граната. Частјаков је једну од њих показао свом сину и изазвао експлозију.

Извор: Wебтрибуне.рс