Свет

ЗЕЛЕНСКИ ЗАТРЕСАО СВЕТ: Најавио победу Русије и упутио хитан апел

Русија се неће зауставити и наставиће да напредује, јер се не плаши конфронтације са остатком света, изјавио је Володимир Зеленски у интервјуу за британски таблоид Тхе Сун .

– Русија се не плаши. Не осећа да је против целог света – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, Русија ће наставити да напредује све док је САД и Кина заједнички не позову да заустави и повуче своје трупе.

Зеленски се још једном пожалио да обезбеђено оружје није довољно за супротстављање Русији и позвао на повећање снабдевања на било који начин, чак и ако западне земље то „не желе“.

– Ако можете да дате – дајте! Ако можете да продате – продајте! Можемо и изнајмити оружје. Ако не желите да нам дате оружје или не можете, хајде да размотримо заједничку производњу. Дајте нам дозволу, нац́и ц́емо новац – поручио је украјински председник, не прецизиравши одакле Украјина може да прибави средства за заједничку производњу наоружања.

Западни медији све чешће пишу да су САД и ЕУ почели да се замарају украјинским сукобом, а подршка режиму Зеленског слаби. Како преноси Ен-Би-Си , амерички и европски званичници већ разговарају са Кијевом о могућим последицама мировних преговора са Русијом, укључујући опште нацрте чега би Украјина можда морала да одустане да би постигла споразум.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ