Свет

ЦЕО СВЕТ БРУЈИ О ЊИХОВОЈ УЖАСНОЈ СУДБИНИ: Украјина на Русе послала плаћенике са друге стране планете!

Украјинске власти користе плаћенике из Латинске Америке као „живи штит“ против руске војске, пише магазин Ребелион.

„Латиноамериканци су упућени на најтеже борбене линије, тачније на све борбене линије, јер је цела територија Украјине под ударом Русије, а Латиноамериканцима је додељена улога „живог штита“ против Руса. Дакле, они су имали „незавидан удео“ који је отворио рачун за трајне губитке“, наводи се у чланку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новинари су упозорили да ће страни плаћеници имати само „карту у једном правцу“ на украјинским ратиштима јер руска војска користи своје најмоћније оружје против украјинских снага.

„Војници среће постају „војници неуспеха“ у Украјини, највећа срећа за које ће, у најбољем случају, бити прилика да се здраво врате у домовину“, закључили су аналитичари.

Магазин Милитари воч је раније објавио да Украјина покушава да регрутује стране плаћенике због огромних губитака међу људством.

Министарство одбране Русије је више пута изјавило да кијевски режим користи стране плаћенике као „топовско месо“, а руска војска ће наставити да их уништава широм Украјине. Они који су сами дошли да се боре за новац признали су у многим интервјуима да украјинска војска слабо координира своје акције, а шансе да преживе битке су мале, јер интензитет сукоба није упоредив са Авганистаном и Блиским истоком на који су навикли.

Извор: Информер