Русија

ЦЕО СВЕТ БРУЈИ О ОВОМЕ: Путин поставио питање Путину, уследио је шок (ВИДЕО)

Фото: Х принтскрин

Приликом одржавања још једне Путинове маратонске конференције и одговарања на питања, поред важних тема које је слушао цео свет, једна је помало промакла.

Реч је о одговору руског председника Владимира Путина на питање о инсинуацијама које бројни западни медији износе о њему, а то је да има двојнике, које често користи. То питање је поставио Путин Путину, односно АИ верзија руског председника, која му се обратила путем екрана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Још драгоценији је био тренутак када је Путин схватио да му питање поставља „Путин“. То су забележиле и бројне камере које су пратиле овогодишњу велику конференцију Владимира Путина у оквиру које одговара на питања грађана и медија, а којих је ове године пристигло преко 1.500.000.

„Вештачки“ Путин је оног оригиналног питао шта мисли о томе да има двојника. Док је изговарао то питање, прави Путин је подигао поглед и на тренутак остао шокиран.

Али, брзо се сабрао па свом двојнику одговорио: „Може изгледати као ја, користити мој глас…, али само једна особа може говорити као ја и користи мој глас, а то ћу бити ја“

Он је ипак казао да „није могуће зауставити развој вештачке интелигенције“, као ни оног „највишег вида“ ове интелигенције који јој омогућава да осећа мирисе и укусе и да има способност да саму себе развија.

„То значи да је онда потребно успоставити превласт над вештачком интелигенцијом, односно, бити у стању да њоме управљамо“, објаснио је
Путин.

Он је додао да би желео да Русија постане један од лидера у овој области у свету.

„Шта ће се касније десити, каква је будућност свега тога – то нико не зна. Таква је данас реалност. Можемо да говоримо о ограничењима и договорима између различитих лидера у овој сфери како не би дошло до ситуације опасне за човечанство. Тако је било и када се нуклеарна енергија искористила за прављење нуклеарне бомбе, па су све државе онда схватиле да морају да се договарају“, поручио је шеф Кремља.

Извор: Б92