Русија

ПУТИН У ШОКУ: Пронађена је мртва (ФОТО)

Тело 35-годишње Ане Цареве, заменице главног уредника пропутиновског листа Комсомолскаја правда, пронашао је њен отац у њеном стану у центру Москве.

Царева је пронађена мртва годину дана након што је главни уредник листа Владимир Сунгоркин преминуо под сумњивим околностима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Комсомолскаја правда се сматра Путиновим омиљеним листом. Царевино тело пронашао је њен отац након што се забринуо јер га данима није контактирала, преноси База. Полиција истражује њену смрт, али први извештаји показују да нема знакова провале или насилне смрти.

Дејли мејл наводи да је Царева наводно боловала од неодређене акутне респираторне вирусне инфекције и да је имала високу температуру неколико дана. Други медији су објавили да је умрла од акутне срчане инсуфицијенције.

Царева је била задужена за уређивање садржаја на сајту Комсомолскаје правда, а често је писала о Путиновом рату против Украјине. То је највец́и новински сајт у Русији са 83,9 милиона читалаца у октобру ове године. Царева је шест година била заменик главног уредника.

Прошлог септембра, њен шеф, 68-годишњи Владимир Сунгоркин, главни уредник и директор листа Комсомолскаја Правда, умро је под сумњивим околностима. Иако је узрок смрти наведен као срчани удар, након обдукције смрт је класификована као сумњива јер су пронађени знаци гушења.

Извор: Информер