Свет

ЈЕЗИВО ПРОРОЧАНСТВО НОСТРАДАМУСА ЗА 2024 ГОДИНУ: Ово нико није очекивао

Мишел де Нострадам, познатији као Нострадамус, интригирао је јавност од 1555. године својом књигом Пропхетиес . У њему је изнео своју визију будућности света у распону од 10 „векова“, односно 1000 катрена. Сваки катрен носи поруку у којој су многи до сада видели везу са стварним догађајима, као што су велики пожар у Лондону, терористички напад 11. септембра или владавина Адолфа Хитлера .

Неки иду толико далеко да тврде да је овај француски ренесансни путујући фармацеут предвидео револуцију у својој земљи, као и убиство америчког председника Џона Фицџералда Кенедија. Многе његове прогнозе су мрачне, а љубитељи пророчанстава и сличних тврдњи сецирали су оно што је Нострадамус предвидео за наредну 2024. годину . Наравно, свему су додали и овоземаљски смисао, што не значи да је Нострадамус знао да ће се то догодити као што се сада заправо дешава.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Абдикација Чарлса ИИИ.

Тако је написао да ће „краљ острва бити отеран силом; замењен оним који неће имати знак краља“. Британски писац и специјалиста за Нострадамусово дело Марио Рединг тврди да би то наводно могло да значи абдикацију краља Чарлса ИИИ. због „упорних насртаја на њега и његову другу жену“. Њега, уместо принца Вилијама , требало би да замени принц Хари као човек који „нема карактеристике краља“, пише Дејли мејл.
Подсетимо, принцу Харију су због сукоба у краљевској породици и брака са америчком глумицом Меган Маркл одузете неке привилегије. Живи цивилним животом, иако је пети у реду за трон.

Смрт папе Фрање

Према Нострадамусовим записима, промена на престолу би могла да се деси и у Ватикану. Наиме, овај наводни пророк је напоменуо да ће папа умријети наредне године. Многи теоретичари завере у томе виде смисао, јер папа Фрања има 88 година, а његово здравље је нарушено.

– Са смрћу веома старог папе биће изабран Римљанин у годинама. Рећи ће се да је слаб, али ће дуго седети и бити у жељи – написао је Нострадамус.

Рат САД и Кине

Већ неко време врх власти у Сједињеним Америчким Државама упозорава на све већу могућност конфронтације са Кином. Наравно, осим „економског рата“ који је Доналд Трамп започео пре четири године , овде се пре свега мисли на војни сукоб.
Теоретичари завере и аналитичари виде могућност да се то догоди 2024. године у Нострадамусовим стиховима: „Црвени противник ће пребледети од страха, стављајући у страх велики океан“.
Неки тврде да је „црвени противник“ заправо Кина, а „велики океан“ сугерише да би могла да дође до поморске битке, пише Тхе Јерусалем Пост.

Суша и глад

Климатолози су већ утврдили да је 2023. најтоплија година икада, односно откако се врше мерења. Све је више текстова о пожарима, сушама, ураганима и поплавама широм света, изазваних климатским променама. Нострадамус је то наводно имао на уму када је написао: „Суво ће се још више осушити и биће великих поплава.“
На још неколико места упозорио је на олује које ће наводно изазвати глад. Он је наговестио да би се могла десити и „веома велика глад кроз талас куге“.

Узмите са резервом

Међутим, сва предвиђања Нострадамуса и других пророка попут баба Ванге треба узети са резервом. Наиме, иако њихове тврдње могу алудирати на мотиве, узроке или последице догађаја који су се одиграли у одређеном периоду, треба рећи да постоје и она „предвиђања“ која нису тачна.

Нострадамус је тако предвидео две велике катастрофе за 2023. годину. Оно што су многи окарактерисали као почетак Трећег светског рата звучи нешто реалније. Они који више нагињу религији из његових стихова су закључили да се ове године спрема повратак несветих. Ипак, година се ближи крају и нема назнака да би се нешто од наведеног могло и остварити.

Извор: Информер