Србија

МЕТЕОРОЛОГ ТОДОРОВИЋ НАЈАВИО ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ: Ко преживи, причаће! Ево какво време нас чека до краја године

Након рекордно високих температура почетком децембра, метеоролози до краја године најављују хладну и влажну зиму.

Метеоролог Недељко Тодоровић укључио се у јутарњи програм где је открио какво време можемо очекивати наредних дана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Можемо очекивати ову варијанту времена са температурама мало испод просека, то значи као данас или сутра са овим максималним температурама негде између 3 и 6 степени, уз нешто слабих падавина, пре свега снега у планинама. У нижим пределима, мало кише и мало снега, али занемарљива количина падавина, тако да снег ако би негде и пао у нижим пределима, то би само забелео траву, возила, евентуално негде кровове.

У планинским пределима снега и нема сада много, негде између 5 и 10 центиметара, можда за неки центиметар да га буде више сутра и прекосутра. У сваком случају нема неких озбиљних зимских, тако да кажем, снежних падавина, па вероватно и наредних 10 дана.

Зато што се почетком наредне седмице, то је значи од 11. децембар, па негде до 14. децембра очекује једна епизода топлијег времена. Што значи да би она максимална температура у већини места била између 10 и 15 степени – рекао је метеоролог и додао:

Обично овако, кад у децембру мало поскочи температура, то је знак да ће после тога да захладни, значи негде 14. би почела киша. Негде око 21. до 23. децембра била би једна хладнија варијанта времена. А прва шанса за снег у нижим пределима, била би вероватно негде између 20. и 24. децембра.

То још није извесно, јер то је неких скоро 15-ак дана унапред, не бих смео да тврдим поуздано да ће баш тако бити, али хајде да кажемо, има наговештаја. Ово је типично децембарско време. Значи, условно гледајући, први снег као појава забележен је крајем новембра. Према стогодишњој статистици све је у реду, мислим према очекивању.

Извор: Курир.рс/Л.В.