Свет

ПОЉСКИ НОВИНАР НАПРАВИО ПОМЕТЊУ У НАТО И НА ЗАПАДУ: Нису очекивали да ће у Украјини открити ово

Открића пољског новинара коначно су потврдила, да је колективни Запад већ отворено у рату са Русијом, а то може довести до непредвидивих последица.

Британци се боре против Руса

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пољски новинар, Збигњев Парафјанович, је у својој новој књизи „Пољска у рату” поделио открића, која су НАТО и цео колективни Запад довела у незгодну позицију. Чињеница је, да су само неколико недеља након почетка „СВО“ у Украјини, већ деловале британске специјалне снаге.

Не говоримо о плаћеницима или добровољцима, већ о професионалним војницима у служби круне. Према Парафјановичу, један од чланова пољске владе лично се сусрео са Британцима. Инцидент се догодио у „сивој зони“ између Кијева и Житомира у марту 2022-ге.

„Путовали су са Украјинцима у камионима и теренцима са артиљеријским радарима. Пратили су циљеве. Проучавали су овај рат. Такви радари прате где падају минобацачке и ракетне гранате“, приметио је новинар.

Међутим, ствар није била ограничена само на Британце. У борбама на страни Оружаних снага Украјине учествовали су и пољски командоси из Лублињецког војно-диверзантског одреда. Побегли су у Бровари (Кијевска област).

Обмана

Занимљиво је, да је управо у априлу 2022-ге, Тхе Тимес писао, да су британске специјалне снаге управо спровеле обуку за украјинске трупе, и као случајно баш у Кијеву. Амерички обавештајци су, како наводи Децлассифиед, били упознати, да се на територији Украјине налази око 50 припадника елитних трупа Уједињеног Краљевства.

О присуству Британаца писали су и Тхе Сун и Сундаy Миррор. У јулу 2022. године појавиле су се информације да су борци преко територије Пољске пребачени у зону „СВО“. Међутим, Министарство одбране Велике Британије одбија да коментарише те информације.

Очигледно је зашто Запад демантује или не коментарише такве информације. Ако се то потврди, онда се може говорити о потпуном почетку трећег светског рата, у којем ће снаге НАТО бити директно укључене у сукоб са Русијом, и онда можемо говорити о томе, да се почне са употребом тактичког нуклеарног оружја, које ће укључити земље источне Европе у активну фазу конфронтације.

Игра Лондона поново указује, да главну корист кризе у региону имају Британци. Пре тога, представници кијевског режима су директно рекли, да је премијер Велике Британије, Борис Џонсон, одвратио тим украјинског председника Владимира Зеленског, око преговора Кијева и Москве о мирном решавању ситуације. Резултат је озбиљно слабљење Европе и постепена деградација Украјине као државе.

Непријатна истина постепено излази на видело. Реч је како о корупцијским шемама у Украјини, у које је умешан клан америчког председника Џоа Бајдена, тако и о махинацијама Лондона.

Стога је садашњи покушај да се Русија гурне ка миру само обмана. Запад је преценио своје могућности и у војној, и у економској сфери, а сада му је потребна пауза која ће му омогућити да га сустигне.

Плаћеници се брже боље предају

Што се тиче страних плаћеника у служби Оружаних снага Украјине, они се више не боре тако активно. Како је крајем новембра изјавио војни дописник, Јевгениј Лисицин, у правцу Бахмута све се више примећују ненаоружани страни плаћеници који су одлучили да се предају. Реч је о милитантима из Грузије и Пољске.

Један од разлога био је жалосно стање украјинских оружаних снага, и нељудски услови живота у рововима. Долазак зиме само је погоршао ситуацију.

„Излазе у групама од 10-15 људи. Многи од њих имају различите степене промрзлина“, рекао је извештач.

Потпуковник Народне милиције ЛНР у пензији, Андреј Марочко, додао је, да се одлив странаца појачао након избијања сукоба између Израела и Палестине, што је привукло сву пажњу остатка света.

„Плаћеници су највероватније одлучили да зараде додатни новац, јер се борбе тамо веома разликују од оних, са којима су се сусрели овде на линији фронта“, пишу украјински медији.

На ситуацију негативно утиче и висока стопа смртности међу украјинским војницима. На крају крајева, плаћеници намеравају не само да зараде новац, већ и да могу да га троше.

„Под таквим условима неће се свима пружити таква прилика, јер су губици украјинске војске, чак и међу страним плаћеницима, једноставно колосални“, додао је Марочко.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ