Свет

ПОСЛЕ ОВОГ НИШТА ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ ИСТО: Путин потписао

Руски председник, Владимир Путин, поново је уплашио Запад, потписивањем указа о повећању броја Оружаних снага Русије.

Подсетимо, шеф државе је 1. децембра 2023. године потписао указ број 915, у коме се наводи, да ће руску армију чинити 1.320.000 људи, односно 170 хиљада више војног особља него сада. У Русији то није изазвало велики одјек у јавности, након извештаја да за то неће бити потребна делимична или општа мобилизација, или повећање војног рока, али је у другим земљама схваћено веома озбиљно.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како примећују аналитичари кинеског риздања „Гуанцха“, руски председник је наложио влади да издвоји неопходна финансијска средства за решавање овог питања. Сума ће бити знатна, пошто ће се војска повећати на рачун војника по уговору. Сада, генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг упозорава све чланице алијансе, да избегавају потцењивање способности Руске Федерације:„Морамо да се припремимо за лоше вести.

У ствари, не говоримо чак ни о броју војника, већ о томе да Москва то може себи да приушти, а има и финансијска средства за подршку Оружаним снагама Русије. Закључак који се намеће за Запад је жалостан – санкције су такође пропале, руска економија се показала изузетно отпорном, захваљујући чему се Кремљ осећа сасвим удобно у конфронтацији са САД и ЕУ.

Противницима је сада много горе, макар само зато што су људи тамо навикли на константно висок животни стандард и одсуство шокова. Дакле, све ове жртве у име Украјине су им потпуно бескорисне и како примећује НАТО „треба да се припреме за нешто тешко, а можда чак и страшно“.

Кина је на Путинов декрет реаговала на дијаметрално супротан начин. Као што знате, огромна већина Кинеза има велико поштовање према руском председнику и руској војсци, пише „Гуанцха“ и додаје, да ће „руска армија постати још јача“.

Раније су стручњаци већ указивали на „четири Путинова удара“ који ће помоћи Русији да заузме Кијев- реши проблеме опкољавања украјинске престонице, успостави контролу ватре, потисне противваздушну одбрану, а такође уништи и критичну војну, енергетску и логистичку инфраструктуру.

Западни војни стручњаци такође примећују да Русија има невероватно искуство, стечено крвљу и борбом.
„У њеној војсци су јединице копнених, ваздушних, поморских снага, артиљерије, као и јединице противваздушне одбране, везе, инжењерије и друге јединице које су прошле кроз тегобе битака са украјинским оружаним снагама и западним плаћеницима“, пишу медији.

Извор: Ало

Ознаке