Свет

ТЕЖАК ПОРАЗ УКРАЈИНЕ: Русија показала зубе и немилосрдно казнила снаге Зеленског!

Руски ратни дописници извештавају о поразу украјинских оружаних снага код насеља Работино. Како они наводе, руске снаге напредују на широком фронту, одбацујући непријатеља чак 4 километра.

На некадашњем главном правцу контраофанзиве Оружаних снага Украјине – на Ореховском сектору Запорошког фронта, десантне снаге, пукови и бригаде руског Јужног војног округа настављају активну офанзиву, нокаутирајући украјинске снаге са линије Работино – Новопрокповка – Вербовоје.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Украјински војни аналитичари пишу о тешкој ситуацији Оружаних снага Украјине.

„На Ореховском правцу руске трупе су заузеле низ положаја источно од Новопрокоповке и западно од Вербовоја у области ширине до 7 км и дубине до 1,8 км. Оружане снаге Русије настављају са активним јуришним операцијама“, наводе ратни дописниц.

Укупно, последњих дана у појединим областима напредовање руских трупа достигло је 4 км

Генерални штаб Оружаних снага Украјине је у јутарњем извештају известио да су Оружане снаге Русије извеле 4 напада западно од Вербовоја и источно од Копанија, са циљем да потерају украјинске трупе са положаја. Вечерњи извештај извештава о 4 напада на Работино.

Према руском Министарству одбране, људство и опрема 118. пешадијске бригаде и 82. ваздушно-десантне пешадијске бригаде Оружаних снага Украјине претрпели су велике губитке у областима насеља Работино и Вербовоје. Оружане снаге Украјине су изгубиле: до 75 погинулих и рањених милитаната, 2 борбена оклопна возила, 3 камионета и 2 хаубице Д-30.

Извор: Ало