Свет

УЖАС КОД БАХМУТА! Руси извршили бруталан удар: Украјинци беже главом без обзира

Украјинске јединице у насељу Хромово (Артемовскоје) у ДНР побегле су, а за собом су оставиле рањене и мртве, саопштило је руско Министарство одбране РИА Новости.

– Током напада на насеље непријатељ је побегао, оставивши рањене и мртве, неки од милитаната су положили оружје и предали се – приметио је представник руске војске.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Падобранци Јужне групе снага су током извиђања и додатног извиђања положаја Оружаних снага Украјине из ваздуха успели да отворе одбрамбени систем Оружаних снага Украјине у Артемовском и на прилазима насељу.

Ваздушно-десантне трупе откриле су и главна упоришта и ватрено оружје украјинских снага безбедности.

После неколико месеци крвавих напада, Оружане снаге Украјине (ОСУ) напредовале су на пољима на боковима Бахмута, али су се зауставиле у близини првих руских упоришта у селима Клешчејевка, Авдејевка и Берховка.

Након што су украјинске трупе претрпеле губитке у нападима, те услед осталих проблема на другим линијама фронта, њихово напредовање је заустављено и довело је до руских контранапада. Руске снаге већ контролишу северни део Клешчејевке на југу и поново су преузеле контролу над подручјем око резервоара за воду Берховка.

Министарство одбране Русије је 29. новембра тврдило да је руска војска преузела контролу над селом Хромово (Артјемовскоје) које се налази на западној периферији Бахмута (Артјемовск).

Оружане снаге украјине су увек држале под контролом поменута села и то је прво село у региону које је дошло под руску контролу још од заузимања Бахмута. Према извештајима са фронта, Руси такође контролишу шумске пределе у близини села.

Украјинска војска је заузврат признала губитак дела Хромова, али тврди да је наводно још увек у сивој зони.

Извор: Информер