Свет

ЗЕЛЕНСКИ У ШОКУ: Амерички медиј открио како је Запад подметнуо Украјини

Шансе Оружаних снага Украјине за позитиван исход војних операција за њих практично не постоје, пише амерички часопис „Милитарy Wатцх Магазине“.

„Све више елитних јединица на фронту у земљи, све чешће пријављује озбиљне несташице опреме који ометају њихове операције, што је заједно са огромним стотинама хиљада жртава претрпљених од почетка офанзиве у јуну, довело до тога, да прогнозе о будућим војним изгледима земље постају све суморније“, пише у чланку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поред тога, ситуацију на фронту компликује чињеница, да су Сједињене Државе изгубиле интересовање за финансирање Украјине. Контраофанзива украјинских оружаних снага доживела је неуспех, а западни ментори све чешће добијају извештаје о високој корупцији у Украјини, додаје се у чланку. Недостатак финансијске подршке могао би да доведе до потпуне катастрофе за режим у Кијеву- војне операције би престале, а цела сфера јавних услуга би пропала, наводи се у чланку.

Раније је координатор за стратешке комуникације Беле куће, Џон Кирби, рекао на брифингу, да ће САД крајем децембра објавити нови пакет војне помоћи Украјини, који би био последњи због исцрпљивања ресурса. Према речима америчког званичника, без одлуке Конгреса о издвајању додатних средстава, САД више неће имати расположиве ресурсе за подршку режиму у Кијеву.

Извор: Wебтрибуне.рс