Свет

ГОРИ ФРАНЦУСКА! Трактори блокирали главни аутопут, непрегледне колоне широм земље, влада најављује мере! (ВИДЕО)

ПАРИЗ – Пољопривредници су данас блокирали један од главних ауто-путева који повезује Париз са северним градом Лилом, Бенелуксом и Великом Британијом, због чега су настале километарске гужве, што су први проблеми у саобраћају које су изазвали најновији протести у главном граду Француске.

Синдикати пољопривредника за данас су позвали на блокаде путева у и око Париза, како би појачали притисак на владу коју пољопривредници оптужују да им не помаже довољно да се носе са, како кажу, ниским ценама хране и оштрим регулативама, преноси Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Због блокаде пута А1 северно од Париза већ јутрос се створила колона дуга око четири километара, саопштило је министарство саобраћаја.

Француски медији преносе да су пољопривредници у раним јутарњимк сатима поставили блокаде и на раскрсницама јужно од Париза, а да ће главни протести почети рано после подне.

Влада је саопштила да ће објавити мере усмерене ка обуздавању незадовољства пољопривредника касније данас, а очекује се да ће се премијер Габријер Атал обратити у току дана.

Француска влада, за сада, није саопштила где и када ће Атал говорити и какве мере ће бити објављене.

Извор: Танјуг