Свет

ГОРИ ФРАНЦУСКА! Трактори блокирали главни аутопут, непрегледне колоне широм земље, влада најављује мере! (ВИДЕО)

ПАРИЗ – Пољопривредници су данас блокирали један од главних ауто-путева који повезује Париз са северним градом Лилом, Бенелуксом и Великом Британијом, због чега су настале километарске гужве, што су први проблеми у саобраћају које су изазвали најновији протести у главном граду Француске.

Синдикати пољопривредника за данас су позвали на блокаде путева у и око Париза, како би појачали притисак на владу коју пољопривредници оптужују да им не помаже довољно да се носе са, како кажу, ниским ценама хране и оштрим регулативама, преноси Ројтерс.

Због блокаде пута А1 северно од Париза већ јутрос се створила колона дуга око четири километара, саопштило је министарство саобраћаја.

Француски медији преносе да су пољопривредници у раним јутарњимк сатима поставили блокаде и на раскрсницама јужно од Париза, а да ће главни протести почети рано после подне.

Влада је саопштила да ће објавити мере усмерене ка обуздавању незадовољства пољопривредника касније данас, а очекује се да ће се премијер Габријер Атал обратити у току дана.

Француска влада, за сада, није саопштила где и када ће Атал говорити и какве мере ће бити објављене.

Извор: Танјуг