Свет

КИЈЕВ СЕ ОГЛАСИО НАКОН ПАДА АВИОНА: Украјина ће наставити

„Оружане снаге Украјине не само да контролишу ваздушни простор, већ и пажљиво прате тачке лансирања ракета и логистику њихових испорука“, ово је саопштио Генералштаб Оружаних снага Украјине.

У поруци се указује да је Руска Федерација почела све чешће да гранатира Харковску област због интензивирања ваздушних испорука наоружања Белгороду, а Оружане снаге Украјине прате тачке лансирања ракета и логистику њихове испоруке, највише уз помоћ авијација.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Узимајући ово у обзир, Оружане снаге Украјине ће наставити да предузимају мере за уништавање доставних возила и контролу ваздушног простора како би се елиминисала терористичка претња, укључујући и смер Белгород-Харков – наводи се у саопштењу.

У саопштењу се ништа не говори о томе да ли је на Ил-76 било украјинских заробљеника.

Подсетимо, данас се Ил-76 срушио у Белгородској области Руске Федерације. Русија тврди да је у обореном авиону било 65 украјинских заробљеника који су одвођени на размену.

Раније је командант украјинских трупа у области Харков генерал Сергеј Мелник рекао да руски Ил-76 користе освајачи у различите сврхе, укључујући транспорт муниције и пројектила за системе С-300, који се затим користе за удар на Харков и регион.

Извор: Информер