Свет

ЛАВРОВ ЗАТРЕСАО СВЕТ НА СЕДНИЦИ СБ УН: Ваша савест може много…

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

Израелски дипломата критиковао је Иран и оптужио га је за испоруке оружја Русији

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров и стални представник Израела у УН Гилад Ердан разменили су оштре речи на седници Савета безбедности која је била посвећена ситуацији на Блиском истоку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Израелски дипломата критиковао је Иран и оптужио га је за испоруке оружја Русији, које та земља наводно користи током специјалне војне операције у Украјини.

Међутим, Лавров је одговорио на неосноване тврдње Ердана.

„Данас су неке делегације увиделе прилику да понове напамет научене оптужбе против Русије у вези са специјалном операцијом против нацистичког режима у Кијеву. Колеге, остављам те изјаве на вашој савести, иако разумем да ће она много тога истрпети”, рекао је руски министар.

Лавров је такође позвао да се не дозволи да се „сахрани одлука УН о формирању палестинске државе”, као што се догодило са Минским споразумима из 2015. године које је СБ УН био једногласно одобрио.

„Не сме се дозволити да се понове такве злочиначке акције и против палестинског народа”, додао је шеф руске дипломатије.

Лавров борави у Њујорку где учествује на седницама СБ УН о Блиском истоку и Украјини.

Подсећамо, западне земље тврде да Иран наводно испоручују Русији дронове за борбена дејства у Украјини. Москва и Техеран су одбацили такве наводе. Министар спољних послова Ирана Хосеин Амир Абдолахијан рекао је на форуму у Давосу поновио да његова земља никада није испоручивала Русији беспилотне летелице и ракете за употребу у Украјини.

Извор: Медији