Свет

ШОКАНТНЕ ОПТУЖБЕ ИЗ ДУМЕ: НАТО ракета разнела руски авион?! (ВИДЕО)

Председник Одбора за одбрану у Думи Андреј Картаполов изнео је смеле оптужбе

Руски војни авион који се срушио на граници са Украјином оборио је противваздушни систем НАТО-а, а други Ил-76 са 80 заробљених припадника Оружаних снага Украјине хитно је морао да буде приземљен да би посада и путници спасили своје животе, рекао је председник Одбора за одбрану у Думи Андреј Картаполов.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је пад авона ИЛ-76 у Белгородској области, у ком су страдале 74 особе, назвао скандалом и окривио Украјину за то.

– Украјина је знала кога воде. Авион је оборио или амерички ПВО систем „патриот“ или три немачке ракете ИРИС-Т. Какав степен цинизма – уништавати своје грађане, своје војнике. Време је да Украјину признамо као терористичку државу, а њен владајући режим као терористичку ћелију – рекао је Картаполов.

Претходно је председник Државне Думе Вјачеслав Володин наложио је да се припреми апел Државне Думе америчком Конгресу и немачком Бундестагу у вези са катастрофом у Белгородској области.

– Убили су сопствене војнике, сопствене. Тамо су њихове мајке чекале, њихове жене су чекале, њихова деца су чекала – казао је Володин.

Авион ИЛ-76, који се срушио у 11 часова по московском времену, превозио је 65 припадника Оружаних снага Украјине који су послати ради размене заробљеника ка Белгородксој области, заједно са још девет чланова посаде, а страхује се да су сви путници летелице страдали приликом пада.

Извор: 24sedam.rs