Свет

ЛАВРОВ УДАРИО НА ЛАЖНУ ДРЖАВУ: То је територија потпуног безакоња

Свима је позната чињеница да је тзв. Косово „територија потпуног безакоња”, а Запад га назива „светиоником демократије”

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров оценио је као срамно то што је Парламентарна скупштина Савета Европе дала зелено светло да тзв. Косово буде примљено у пуноправно чланство Савета Европе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лавров је у интервјуу за бањалучки АТВ поручио да је свима позната чињеница да је тзв. Косово „територија потпуног безакоња” и указао на то да га Запад назива „светиоником демократије”.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Тамо никада није било никакве демократије, то је територија организованог криминала, територије етничког чишћења Срба”, рекао је Лавров, а пренео Танјуг. По његовим речима, признавање тзв. Косова и увођење санкција Русији услови су Брисела Србији ако жели да постане чланица Европске уније.

„Брисел потпуно игнорише пријатељство два народа и заједничке битке за слободу, независност, православље и Словене, то Запад не интересује. Заправо, рекао бих, интересује их, али с негативним предзнаком, и због тога сматрају да све то треба уништити”, рекао је Лавров.

Руски министар спољних послова оценио је да су у току „настојања да се Срби сломе” и да због тога постоје покушаји да се у Генералној скупштини УН изгласа резолуција о Сребреници, додајући да је председник Републике Српске Милорад Додик једини који се у БиХ бори за дејтонске принципе.

„Циљ да се сломе Срби још траје. Пре десет година покушали су да такву резолуцију донесу на Савету безбедности УН. Ми смо уложили вето. Немогуће је објаснити чиме се Европљани руководе док гурају ту идеју, осим тим да су Срби превише својеглави”, рекао је Лавров.

Он је оценио да се Срби „превише самостално понашају” пошто неће да уведу санкције Русији и неће да признају независност тзв. Косова и не желе да оно постане члан међународних организација.

„За Запад то је фактички ултиматум Београду”, навео је Лавров и истакао да се као највећи негативац у БиХ приказује Додик, који наводно руши Дејтонски споразум.

„Он је једини који се са својим тимом бори у БиХ за дејтонске принципе”, рекао је руски министар.

Говорећи о Кристијану Шмиту, кога Република Српска не признаје за високог представника, Лавров је рекао да Шмит покушава да „игра с политичким снагама средњобосанских Хрвата”, додајући да и они имају своје виђење како ће бранити идентитет и принципе Дејтонског споразума о равноправности три конститутивна народа.

„Све је то тужно. То раде људи који с времена на време оптужују нас и друге земље за кршење Повеље УН, за кршење резолуција Савета безбедности. А то што они сада гурају у својству дневне агенде за БиХ јесте директно поткопавање резолуције Савета безбедности УН”, рекао је Лавров.

Извор: Политика