Свет

РУСИЈА ГОРИ ОД БЕСА, СЛЕДИ БРУТАЛАН ОДГОВОР: Нека се спреме САД и Немачка

Председник Државне думе Русије Вјачеслав Володин наложио је да се припреми обраћање Конгресу САД и немачком Бундестагу како би се утврдило које ракете су могле бити узрок пада авиона Ил-76 у Белгородској области.

– Постоји предлог да се ипак утврди које ракете и лансирни системи су коришћени. Хајде да припремимо обраћање Конгресу САД и немачком Бундестагу како би посланици коначно отворили очи и видели кога финансирају, коме помажу. То је нацистички режим који су однеговали Бајден, Макрон, Шолц и други политичари. Они треба да постану свесни своје одговорности, а посланици у парламентима треба да покрену импичмент против њих – поручио је Володин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође је предложио да се националним парламентима скрене пажња на став Државне думе по том питању.

– Своје војнике су убили у ваздуху, своје. Тамо су их чекале мајке, жене, деца. Убили су наше беспомоћне пилоте који су обављали хуманитарну мисију – рекао је Володин током пленарне седнице.

Шеф одбрамбеног комитета Државне думе Русије Алексеј Картаполов саопштио је да је Ил-76 оборила украјинска војска са три ракете.

Како је додао, за обореном летелицом летео је још један авион са 80 заробљеника, али пилоти су успели да га на време окрену назад.

Руски транспортни авиони Ил-76 пао је у Белгородској области, на граници са Украјином, саопштило је раније Министарство одбране Русије. У њему се налазило 65 заробљених војника Оружаних снага Украјине који су транспортовани у Белгородску област на размену, шест чланова посаде и три особе у пратњи.

Извор: Медији