Свет

МОСКВА ЧЕКА ТРЕНУТАК ДА ЛАНСИРА ЗАСТРАШУЈУЋЕ РАКЕТЕ: Када Русија крене да баца ово по Украјини, готово је! (ВИДЕО)

Хиперсонични ракетни систем „Циркон“ способан је да пробије готово сваку противракетну или противваздухопловну одбрану противника, саопштио је генерални директор корпорације „Тактичко ракетно оружје“ Борис Обносов.

Ракета 3М22 Циркон је већ у употреби у руској војсци, али остаје једина ракета коју руске снаге још нису распоредиле за ракетни напад на Украјину.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– ‘Циркон’ има одличне перформансе и за његово пресретање потребан је веома ефикасан систем противракетне одбране и систем ПВО. Сматрам да је ‘циркон’ оружје захваљујући којем данас можемо да кажемо да смо у стању да пробијемо било коју одбрану непријатеља – рекао је Обносов за телевизију „Русија 24“.

„Циркон“ је прва хиперсонична крстарећа ракета на свету способна за континуирани аеродинамични лет са маневрисањем у густим слојевима атмосфере уз помоћ сопственог потиска мотора током читаве руте. Она може подједнако ефикасно да погађа циљеве на копну и на води.

Све нове руске фрегате и оне које су у изградњи, као и корвете, биће наоружане хиперзвучним ракетама „циркон“, тврде руски званичници. Погледајте у инфографици Спутњика основне карактеристике ове ракете.

Извор: Информер