Свет

МЕДВЕДЕВ ЗАПРЕПАСТИО СВЕТ: Наше непријатеље ћемо збрисати са лица земље! Остаће прах и пепео!

Сећање на подвиг совјетских бораца који су након 872 дана ослободили Лењинград је извор храбрости у нашој борби против неофашизма данас, каже Медведев.

Кијев покушава да изазове Руску Федерацију и цео цивилизован свет, а Русија ће учинити све да, баш као пре 80 година, њени непријатељи заувек нестану са лица земље, поручио је данас заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Медведев је истакао да су данашње генерације Русије у обавези да пажљиво чувају сећање на подвиг совјетских бораца из Другог светског рата, који је довео до ослобађања тадашњег Лењинграда од нацистичких бораца после 872 дана опсаде.

Сећање на њихов подвиг је извор храбрости и издржљивости у борби против неофашистичких снага данас, нагласио је бивши председник Русије.

То је једна од најстрашнијих трагедија Другог светског рата и уједно један од највећих подвига совјетског народа, оценио је.

„Али, упркос најтежим искушењима, Лењинград је издржао. Наши војници и официри, показујући храброст и херојство, нису дозволили немачким освајачима да заузму северну престоницу. И што је најважније, нацисти никада нису успели да сломе дух њених становника. Данас оплакујемо оне који су погинули бранећи опкољени град, који су по цену живота пробили блокаду. Дубоки наклон“, написао је Медведев на ВКонтакте.

Извор: Медији