Свет

БАЈДЕН НАЈАВИО ШОКАНТАН ПРЕОКРЕТ НА ГРАНИЦИ САД: „Чим потпишем!“

Џо Бајден (фото:ЈуТјуб)

Председник САД Џозеф Бајден изјаво је да је споразум о граници о којем се преговара у америчком Сенату „најчвршћи и најправеднији“ низ могућих реформи и обећао да ће затворити границу оног дана када потпише закон.

„Оно о чему се преговара, ако буде усвојено као закон, биће најчвршћи и најправеднији сет реформи за осигурање границе коју смо икада имали у нашој земљи“, навео је Бајден у саопштењу, пренео је Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„То би ми, као председнику, дало ново овлашћење у хитним случајевима да затворим границу када она постане преоптерећена. И ако бих добио то овлашћење, искористио бих га оног дана када потпишем закон“, рекао је он.

Мала група сенатора провела је месеце покушавајући да постигне споразум за решавање прилива миграната преко границе између САД и Мексика.

На основу споразума, уколико би број миграната који илегално пређу границу између САД и Мексика премашио 4.000, постојали би механизми за њихово брзо враћање у Мексико, сложила се Бела кућа, изјавила су два извора која имају сазнања о овом питању.

Уколико би број илегалних имиграната прешао 5.000 дневно, употреба овлашћења за протеривање постала би обавезна, рекли су они.

Извор: Медији